کلمپه خرمایی

یکی از معروف ترین شیرینی های کرمان کلمپه بوده که بدون فر هم می توان پخت که در ادامه طرز تهیه کلمپه خرمایی بدون فر کرمان را که سوغات شهر کرمان نیز است قرار می دهیم.

در گذشته این شیرینی لذیذ را با روغن محلی یا کرمانشاهی تهیه می کردند که علاوه بر طعم بی نظیر، عطر بسیار خوبی هم داشت اما به دلیل اینکه بوی روغن محلی به مشام برخی از افراد خوب نمی آید، استفاده از روغن محلی کمتر شد. قنادی ها هم اغلب برای ماندگاری بیشتر از روغن قنادی استفاده می کنند.

طرز تهیه کلمپه خرمایی

در زمان های گذشته زنان بومی استان کرمان کلمپه خرمایی را روی آتش هیزمی و با خرمای نخلستان های بم می پختند که اکنون با حالت مدرن تری پخته می شود. طرز تهیه کلمپه خرمایی را در سایت مورد نظر می توانید مشاهده نمایید. امروزه کلمپه خرمایی تبدیل به یک صنعت نیز شده است که با روش های صنعتی بدون دخالت دست و در فر ها صنعتی صورت می گیرد. این شیرینی ماندگاری به نسبت خوبی دارد از این رو بسیاری از افراد کرمانی آن را به باقی شهر ها نیز ارسال می کنند.

طرز تهیه کلمپه خرمایی بدون فر

شکل ظاهری کلمپه خرمایی شبیه به کلوچه است. در لایه میانی این شیرینی می توان انواع مغز ها را با خرما ترکیب کرد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه کلمپه خرمایی بدون فر را قرار دهیم.

مواد لازم جهت لایه میانی کلمپه خرمایی:

  • گردو، پسته، و پودر نارگیل  ۱۰۰ گرم.
  • خرما ۱۵۰ گرم.
  • پودر هل و دارچین به مقدار لازم.
  • مواد لازم برای خمیر کلمپه خرمایی:
  • آرد سفید۴۰۰ گرم.
  • تخم مرغ ۲ عدد.
  • ماست شیرین ۱۵۰ گرم.
  • روغن جامد ۲۵۰ گرم.
  • بکینگ پودر ۱ قاشق غذا خوری.

برای شروع آرد و روغن را مخلوط کرده و خوب ورز دهید تا شکل خمیری پیدا کند. در ظرفی دیگر ماست تخم مرغ و بکینگ پودر را خوب ترکیب کنید. سپس این مخلوط را به ترکیب آرد و روغن اضافه کنید. خمیر را سلفون پیچ کرده به مدت ۲ ساعت درون یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

خمیر را روی نایلون به ضخامت نیم سانت پهن کنید. با استفاده از قالب یا دهانه لیوان خمیر را جدا کنید. یک قاشق از مواد خرمایی را روی خمیر بریزید سپس مقدار خمیر دیگری بر دارید و روی مواد خرمایی را با ان بپوشانید. به همین راحتی شیرینی آماده پخت است. درون یک ماهیتابه مقدار خیلی کمی روغن قرار دهید و سپس شیرینی هارا درون ماهیتابه بگذارید. توجه داشته باشید درجه گاز کم باشد تا رنگ شیرنی تغییر پیدا نکند.

طرز تهیه کلمپه خرمایی کرمان

همانطور که از نامش پیداست کلمپه خرمایی برای استان کرمان می باشد البته این شیرینی به دلیل طعم بسیار خوبی که دارد در بسیاری از استان ها پخته می شود. در ادامه طرز تهیه این شیرینی خوشمزه را قرار می دهیم.

برای شروع پخت به: ۵۰۰ گرم آرد، ۳۰۰ گرم خرما، ۱۸۰ گرم ماست، ۲۵۰ گرم روغن جامد، دو عدد تخم مرغ، ۱ قاشق غذا خوری بکینگ پودر، دارچین، هل، گردو و مقداری زعفران دم کرده احتیاج داریم. در این مرحله ماست و بکینگ پودر را ترکیب می کنیم و سپس زعفران و تخم مرغ هارا اضافه و هم می زنیم. در ظرفی دیگر روغن را خوب با آرد ترکیب می کنیم، توجه داشته باشید نباید در این مرحله ورز دهید چرا که روغن از آرد جدا می شود. مخلوط این را با هم ترکیب می کنیم سپس درون ظرفی در یخچال اجازه می دهیم ۴ الی ۳ ساعت استراحت کند. خرما گردو هل و دارچین را با هم ترکیب کرده و خمیری صفت به دست آورید.

خمیر را حسابی با وردنه صاف کنید سپس با کاتر یا قالب مخصوص قطعاتی دایره شکل جدا کنید و مقداری از خمیر خرمایی را وسط ان قرار دهید. سپس با کاتر مقداری دیگر از خمیر آردی را برداشته و روی مواد خرمایی بگذارید و کامل بپوشانید تا مواد اصلا مشخص نباشد.

داخل سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید شیرینی ها را درونش بچینید سپس سینی را درون فر که از قبل روشن و داغ شده است قرار دهید. دمای ۱۶۰ درجه مناسب است، به مدت ۲۰ دقیقه درون فر قرار دهید همین که کمی طلایی شد آماده سرو می باشد.

آموزش کلمپه خرمایی

امروزه با بیشتر شدن اطلاعات عموم مردم و سطح دسترسی فضای مجازی، آموزش کلمپه خرمایی بسیار آسان شده است. در بین تمامی شیرینی های موجود در کرمان کلمپه خرمایی از استقبال بیشتری در میان عموم مردم برخوردار است. تهیه این شیرینی در خانه ساده است. کلمپه خرمایی در وعده صبحانه همراه با یک لیوان شیر بسیار لذیذ می باشد. این شیرینی فاقد شکر است و همین امر سبب شده تا افرادی که دچار چاقی هستند به راحتی آن را میل کنند.

طرز تهیه کلمپه خرمایی خانگی

در گذشته کلمپه خرمایی که طرز تهیه آسانی هم دارد تنها مربوط به بم بود و کم کم در تمامی کرمان این شیرینی طرفدار پیدا کرد.

این شیرینی بسیار خوشمزه ابتدا فقط در زمان عید نوروز و مجالس توسط زنان بومی با روش های خانگی و کاملا سنتی پخته می شد. امروزه شیرینی کلمپه شکل صنعتی تری به خود گرفته است و تبدیل به یکی از اصلی ترین سوغات های کرمان شده است که پخت ان به شیوه کاملا مدرن صورت می پذیرد. این محصول به دلیل دارا بودن مقادیر خرما و گردو یک میان وعده عالی برای تمام سنین به ویژه کودکان که در سن رشد هستند به حساب می آید.

کلمپه خرمایی پخت

شیرینی محلی کلمپه خرمایی به دلیل هل، گردو و خرمایی که در ترکیب خود دارا است یک شیرینی با طبع گرم به شمار می آید از این رو پخت و مصرف آن برای زمستان بسیار مناسب است. این شیرینی خرمایی پخت همراه دمنوش یا چای تبدیل به یک میان وعده عالی و مقوی خواهد شد.

 

دستور کلمپه خرمایی

شیرینی کلمپه خرمایی دستور پخت های یکسانی دارد. دستور کلمپه خرمایی بسیار راحت و آسان بوده و قند موجود در آن خرماست که یک شیرین کننده طبیعی به شمار می آید و از شکر های سفید مضر، در دستور آن به استفاده نشده است. کلمپه خرمایی از معدود شیرینی هایی می باشد که خوردن آن برای تمام افراد بدون مشکل است و حتی بخاطر دارا بودن مقادیر بالای گردو و خرما برای بدن مفید نیز می باشد. کلمپه به همراه چای یک میان وعده یا عصرانه عالی و دلچسب می باشد.

برای تهیه نوع مرغوب این شیرینی مقوی و خوشمزه کرمانی، با مشاورین ما در این سایت در ارتباط باشید تا شما را برای خریدی مطمئن و مقرون به صرفه راهنمایی نمایند.

این مطلب چه اندازه برایتان مفید بوده است؟

میانگین امتیاز 1 / 5. تعداد رأی: 1

منتظر اولین رای شما هستیم 👋

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *